de weken vooraf........ - Reisverslag uit Uitgeest, Nederland van Hetty Franzani - WaarBenJij.nu de weken vooraf........ - Reisverslag uit Uitgeest, Nederland van Hetty Franzani - WaarBenJij.nu

de weken vooraf........

Door: hettyinrwanda

Blijf op de hoogte en volg Hetty

30 Augustus 2011 | Nederland, Uitgeest

Lieve allemaal,

Nog maar een week of vijf en dan is het zover: ik ga voor twee jaar vertrekken naar Rwanda. Ik weet al wat meer over mijn toekomst daar. Ik vlieg op 2 of 3 september naar Kigali. Dat is de hoofdstad. Daar word ik afgehaald door medewerkers van VSO en naar mijn voorlopige verblijfplaats gebracht. Eerst krijg ik een aantal weken een zg. inserviceopleiding (kennismaken, taalcursus etc.) en daarna ga ik naar mijn definitieve standplaats. Dat is in Gitarama, ongeveer 60 km ten westen van Kigali. Ik zal daar gaan wonen bij twee andere medewerksters van VSO. Een van de twee, Tricia Atherton, heeft mij al een mail gestuurd en zij heeft zelf ook een weblog. Als je wat meer over haar (en nu ook mijn toekomstige) woon- en werkomstandigheden wilt weten, kun je inloggen op www.vso.nl en dan het kopje: “life-changing stories” aanklikken. Dan ga ja naar pagina 7 en daar klik je ‘Tricia Atherton’ aan. Het is een heel informatief verhaal en eigenlijk hoef ik daar niets aan toe te voegen.
Op dit moment ben ik druk bezig met de voorbereidingen: inkopen doen, op zoek naar een witte integraalhelm, een heleboel prikken krijgen en bekijken of ik goed reageer op malariapillen. En verder ook: af en toe bevangen worden door het idee: “Jee, wat ga ik doen?! Wat heb ik allemaal te weeg gebracht? Wie ga ik allemaal achterlaten?”
Maar er zijn ook veel momenten van gezonde spanning en uitkijken naar wat de toekomst allemaal zal brengen.
Om mij te volgen, heeft Marja Meijer ( een dierbare collega van school) een prachtig weblog aangemaakt en ik zou het geweldig vinden als jullie daarop af en toe een reactie zouden willen geven. Het thuisfront wordt voor mij heel erg belangrijk want ik ben daar de enige Nederlandse in het team. En na een dag voortdurend Engels, Frans en Kinyarwanda te hebben gesproken, is babbelen in “je moerstaal” toch ook erg fijn, zeker als het verder gaat dan “Goeiemorgen”.
Marja is voor mij “de spin in het web”, dus als je het niet voor elkaar krijgt, zij kan hulp bieden.
Mijn beide kinderen, Veerle en Matthijs, zijn mijn ‘zaakwaarnemers’. Zij zorgen voor het huis, de tuin, de financiën en alle overige zaken die gedaan moeten worden.
Murabeho! (murawehoe),
Tot ziens!