Hectische weken.... - Reisverslag uit Uitgeest, Nederland van Hetty Franzani - WaarBenJij.nu Hectische weken.... - Reisverslag uit Uitgeest, Nederland van Hetty Franzani - WaarBenJij.nu

Hectische weken....

Door: hettyinrwanda

Blijf op de hoogte en volg Hetty

31 Augustus 2011 | Nederland, Uitgeest

Lieve allemaal,
Redelijk op de valreep nog even een korte mail. De afgelopen weken waren behoorlijk hectisch maar ik heb er ook erg van genoten. Heel veel warme en hartelijke reacties gehad en ik heb het gevoel dat ik beslist niet zo maar ongezien verdwijn.
Ik vertrek as. zaterdag om 10.30 u. met de KLM vanaf Schiphol en ik ben dan ongeveer om 19.00 u. in Rwanda. Een vliegtuig is toch duidelijk iets anders dan een auto. In 8 uur rijden zit je in Oostenrijk en dan heb ik echt niet zo het gevoel dat ik heel ver van huis ben. Dit is toch wel even iets anders.
Er is geen tijdsverschil, dus 19.00 u. hier is ook 19.00 u. daar.
Ik word hopelijk opgevangen op het vliegveld en ik blijf ongeveer twee weken in Kigali. Je krijgt dan een introductiecursus, iets van de taal en kennismaken met heel veel nieuwe dingen.
Daarna ga ik naar mijn vaste standplaats voor de komende twee jaar. Ik ga wonen in Gitarama bij de dames Tricia en April. Tricia doet hetzelfde werk als ik en April is audiologe en werkt met dove en slechthorende kinderen. Zij hebben hun huis "the Hacienda of dreams" gedoopt maar ik weet natuurlijk nog niet of dat de lading dekt of ironisch bedoeld is.
Ik heb daar ook een adres: Hetty Franzani, PO box 207, Gitarama, Rwanda (Africa). In Rwanda kennen ze geen straatnamen en/of huisnummers. Toch schijnen brieven en pakjes gewoon aan te komen!
Wel, lieve dames en heren, nog even drie dagen koffers pakken, 10 keer checken of ik niets elementairs ben vergeten en dan, op naar het avontuur.
Allemaal een goede herfst gewenst en, als je nog niet tot de pensionados hoort, veel succes in baan en vrije tijd.

Hartelijke groet, Hetty

• 08 September 2011 - 06:00

Marius:

Hoi Hetty,
    Ik hoop dat je reis goed verlopen is. Deze week ben ik in het Zuiderzeemuseum begonnen: deze maand inventariseren van scholen en vanaf oktober de scholen bezoeken. Ik heb het reuze naar mijn zin. Ik wens jou ook een fijne start toe! Hartelijke groet van Marius

• 11 September 2011 - 19:10

Ton Versteeg:

Hoi Hetty,

Ik hoop dat je een goede reis hebt gehad en goed bent aangekomen (niet qua gewicht uiteraard :)) Ik ben benieuwd naar je eerste ervaringen, maar die zullen wel los barsten als je eenmaal je draai hebt gevonden "In the hacienda of dreams" Succes daar en tot mails.

• 08 December 2011 - 16:02

Ruud Kruis:

Hallo Hetty,

Isabel en ik wensen je heel veel succes toe in Rwanda! We hopen dat het daar goed met je gaat en zijn benieuwd naar je belevenissen.
    Hartelijke groet van Ruud

• 23 Augustus 2012 - 12:26

Tina De Groot :

Beste Hetty,
    In de Uitgeester je verslag gelezen. Ik werk op een basisschool. Wij krijgen nieuwe meubels.
    Daarom hebben wij ongeveer 8 groepstafels voor kleuters over en 60 stoeltjes. Ook nog 25 tafels en stoeltjes voor groep 3 over.
    In de week van 27 t/m 31-8 willen wij de oude setjes uit school verwijderen. Wil je dit hebben?
    Neem dan svp zo spoedig mogelijk contact met mij op.

Tel. 2513-315189
    of 0611233104